Wat is een klantenteller?

Nieuws

Posmark bouwt niet alleen winkelvloeren op, of restylet enkel winkelafdelingen. Posmark voert ook technische werkzaamheden uit. Zo plaatsen we aan de lopende band klantentellers bij verschillende winkelketens. De naam verklapt al veel, maar wat doet een klantenteller precies?

Zoals de naam al zegt, telt een klantenteller klanten. Een klantenteller hangt vaak boven de ingang (maar soms ook bij een bepaalde afdeling) en registreert alle binnenkomende en naar buitenlopende klanten. Door deze registratie kan onder andere bijgehouden worden welke winkel beter draait dan de ander, wat drukke momenten in de week zijn en hoe lang bezoekers gemiddeld in een winkel zijn. Is dat erg kort: dan moet er misschien wat veranderen in de winkel. Is het aanbod te klein? Zijn de schappen te onaantrekkelijk aangekleed? Meten is weten.

Wat winkels ook graag willen weten is hoeveel procent van de bezoekers daadwerkelijk een kopende klant is. In een webshop is dit heel snel na te gaan, door alle websitecijfers. In een fysieke winkel gaat dat natuurlijk minder makkelijk. Door bij te houden hoeveel mensen er langs de kassa gaan, kan een vrij specifieke meting gedaan worden. De techniek achter een klantenteller kan een 3D camera zijn, een infraroodsensor (warmte) of een lichtstraal van infrarood of laserlicht. Op afstand worden de gegevens vervolgens uitgelezen.

Klantentellers plaatsen

Posmark plaatst en vervangt klantentellers en voert onderhoud uit wanneer dat nodig is. Werk rondom klantentellers gebeurt dan ook het gehele jaar door - door speciaal opgeleide werknemers die alle ins en outs kennen. Wilt u gebruik maken van deze service? Neem dan contact op: info@posmark.nl • 0522 215 205.