Uitgelichte dienst: service merchandising

Nieuws

Hoewel we tegenwoordig massaal via internet onze inkopen doen, blijkt uit verschillende onderzoeken dat nog altijd zo’n 70% van de besluitvorming over een aankoop in de winkel plaatsvindt. De daadwerkelijke aankoop gebeurt dus online, maar de beslissing wordt veelal ín de fysieke winkel genomen. Een up-to-date, aantrekkelijke schappresentatie is dan ook essentieel om de consument te helpen in een keuze.

Service merchandise, met als doel om de winkelpresentatie zo te onderhouden dat er maximaal rendement wordt gemaakt, behoort zeker tot het takenpakket van Posmark. Wat wij bijvoorbeeld doen is winkelpresentaties op regelmatige basis bezoeken om met behulp van checklisten mankementen te signaleren - en hierop actie te ondernemen. Meetpunten hierin zijn de status van de voorraad en aanwezigheid van alle marketing-uitingen (POS-materialen).

Het is belangrijk dat alle artikelen altijd op de juiste plek in de schappresentatie terug te vinden zijn. Ook een goed gevuld schap is essentieel. Massa = kassa blijkt nog altijd van toepassing. Een vol schap ziet er nou eenmaal beter uit, dan allemaal lege rekken met nog een enkel artikel. Wanneer er sprake is van verderfelijke goederen, moet er rekening gehouden worden met de houdbaarheidsdatum: first in, first out. Tot slot is POS (ja, nu begin je de naam Posmark ook te snappen) materiaal cruciaal om de aankoopprikkels te versterken. Denk hierbij aan het gebruik van digitale middelen zoals touchscreens met de meest actuele content.

Wanneer wij aan de slag gaan met service merchandising, letten wij verder goed op of de prijslabels kloppen en of de presentatie schoon is. Niets is vervelender als een prijs eenmaal bij de kassa niet blijkt te kloppen - of een nog grotere afknapper: een stoffige presentatie. Posmark helpt elke ondernemer graag bij het bestellen van de goederen, of het maken van een besteladvies. Bij het onderhoud en controleren van showmodellen. Of bij de reparatie van artikelen en verpakkingen. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan contact op! Wij komen graag in actie voor u.