Nederland klust massaal in huis

Nieuws

Klussen in huis. Je zou in eerste instantie denken dat men dat het liefst zo lang mogelijk uitstelt, maar niets blijkt minder waar. Een likje verf, een verbouwing of even het huis opknappen? Nederland heeft flink geklusst, blijkt uit cijfers van het CBS.

We kopen met z'n allen massaal nieuwe meubels en gereedschap om het huis weer in het zonnetje te zetten. Dat blijkt uit stijgende omzetcijfers van meubelwinkels en doe-het-zelf-winkels, ten opzichte van vorig jaar. Zo is er een stijging van 4,7 procent bij de meubelwinkels en een groei van 8 procent bij de doe-het-zelf-zaken. De winkels vallen onder de non-foodsector: deze hele sector had een omzet van plus 2,5 procent.

Verder blijkt uit cijfers uit de retail dat we steeds meer online spullen kopen en steeds minder naar fysieke winkels gaan. De online verkoop steeg met 16,6 procent. Niet alles steeg overigens in de afgelopen periode. Zo kopen we een stuk minder speelgoed (15 procent) en kochten we ook minder kleding (0,8 procent).

Werken bij Posmark

Ben jij een fervent klusser? Overweeg dan eens een leuke carrière bij ons, Posmark. Wij zijn altijd op zoek naar handige harries. Mensen die het leuk vinden om te slopen, bouwen en winkelvloeren mooier maken. Alle informatie vind je op deze pagina.

Bron: NOS