Nieuws uit de branche

Detailhandel groeit en groeit

Nieuws

Het gaat goed met de detailhandel: de omzet was in juli bijna vier procent hoger ten opzichte van vorig jaar. Vooral supermarkten en drogisterijen boeren goed - net als webwinkels.

Ten opzichte van vorig jaar zette de detailhandel in juli 3,8 procent meer om. Dit meldt het CBS. Ook het verkoopvolume groeide, met 3,3 procent. De omzet van non-food winkels groeide met 1,1 procent – 0,4 procent hoger dan een jaar eerder. Drogisterijen realiseerden in juli de grootste omzetstijging. Ook kledingwinkels, doe-het-zelf-artikelen winkels, keukens en vloeren boerden beter dan een jaar terug. Minder goed presteerden de winkels in recreatie-artikelen, schoenen, lederwaren, consumentenelektronica en meubelwinkels. De grootste omzetgroei realiseerden de winkels in de voedings- en genotmiddelen: 5,1 procent groei. Supermarkten zetten 6 procent meer om. Speciaalzaken zagen hun omzet met 0,9 procent krimpen.

Helemaal goed gaat het met de online winkels. Ten opzichte van een jaar geleden was de omzet maar liefst 22 procent hoger. Webwinkels (winkels met als hoofdactiviteit verkoop via internet) zetten ruim 13 procent meer op. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via internet een nevenactiviteit is groeide met 37,5 procent.

Bron: CBS